Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Паломництво
УПЦ-КП
Церква.info: Офіційний веб-сайт УПЦ Київського Патріархату
Архів записів
Рекомендуємо


cerkva-snt.at.ua
bogoslov.cv.ua
Храм Усіх Українських Святих і Львівське молодіжне православне братство
          Храм Сваятого Архистратига Михаїла села Якимівка
          Православний духовний центр Агнець  Cвято Феодорівський чоловічий монастир Свято-Духівський храм УПЦ КП м. Дніпропетровськ
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Червень » 2 » 2 червня в нашому храмі була здійснена святкова літургія в честь свята Вознесіння Господнього
15:45
2 червня в нашому храмі була здійснена святкова літургія в честь свята Вознесіння Господнього
     2 червня 2011 року Православна Церква святкує Вознесіння Господнє. В цей день у нашому храмі було звершене святкове богослужіння. Під час якого  багато людей які прийшли на молитву славили Господа, Який кожної літургії возноситься в наших душах.
  У проповіді настоятель храму привітав усіх парафіян з святом Вознесіння  Ісуса Христа. Отець Роман побажав всім   дотримуватися настанов Господніх які він дав апостолам і всім людям. Щоб слово Боже ширилось не тільки в храмі Божому , а за межами нього. Бо кожна людина є учнем Божим і має навчити ближніх любити один одного як це заповідав Спаситель.
    Після проповіді було звершене єлепомазуваннята та приклоніння до ікони свята Вознесіння Господнього.
         
    
        

        

        
                             

                                 Короткі відомості про свято
Коли Христос воскрес із мертвих Він у сороковий день після цього з'явився востаннє всім Апостолам, коли вони, разом з Пречистою Дівою Марією зібралися в Єрусалимі.
Під час цього з'явлення Христос дав настанову Апостолам, щоб вони залишилися в Єрусалимі ще десять днів, - поки Дух Святий не зійде на них Ісус потім привів їх на Оливну гору і там сказав їм: "...Дана Мені всяка влада на небі і на землі. То ж ідіть і навчіть всі народи, хрестячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа навчаючи їх зберігати все те, що я Вам заповів. І оце я перебуватиму з вами повсякденно, аж до кінця віку! Амінь".
Доручивши цю місію Апостолам Ісус підніс руки Свої й поблагословив Апостолів. Після цього Він вознісся на Небо, щоб там назавжди зайняти місце праворуч Бога - Отця.
З великим здивуванням слідкували присутні за тим як Ісус возносився на небо - аж поки хмара цілком закрила Його.
"А коли вони пильно дивились на Небо, - як Він віддалявся, - то ось два мужі в білій одежі стали біля них та й сказали: "Мужі галилейські, чого стоїте й задивляєтеся на Небо ? Той Ісус, що вознісся на Небо від вас, прийде так, як бачили ви, як ішов на Небо!".
Таким чином, згідно із свідченням Св. Письма ( в книзі Діяння Апостолів ), світові дано обід про другий прихід Спасителя Христа на землю. почувши такий обід від Ангелів, апостоли впали на коліна і прославили Господа.
Послушні повеління Спасителя апостоли залишилися в Єрусалимі, щоб там очікувати зшестя на них обіцяного Спасителем Духа Святого. Вони проводили час у горішній кімнаті в молитвах і в побожному розмисленні. Діва Марія й багато послідовників Христа також зійшлися туди, і цей гурт людей складався із ста двадцяти осіб.
Під час цього дисятиденного очікування Апостоли, за порадою ап. Петра, обрали двадцятого апостола - на місце Юди Іскаріота, який зрадив Христа, і потім покінчив самогубством. ( Він повісився, бо совість мучила його, коли він зрадив Христа). Були пропоновані два кандидати на дванадцятого Апостола: Йосиф і Матвій. Помолившися, присутні обрали Матвія.
Вознесення Господа нашого Ісуса Христа на Небо святкуємо в сороковий день після Великодня, а свято це завжди припадає в четвер.
Переглядів: 771 | Додав: madix | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0