Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Паломництво
УПЦ-КП
Церква.info: Офіційний веб-сайт УПЦ Київського Патріархату
Архів записів
Рекомендуємо


cerkva-snt.at.ua
bogoslov.cv.ua
Храм Усіх Українських Святих і Львівське молодіжне православне братство
          Храм Сваятого Архистратига Михаїла села Якимівка
          Православний духовний центр Агнець  Cвято Феодорівський чоловічий монастир Свято-Духівський храм УПЦ КП м. Дніпропетровськ
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 3 » Уведення в храм Пресвятої Діви Марії
21:45
Уведення в храм Пресвятої Діви Марії
   4 грудня 2011 року свята Православна Церква вшановує пам'ять Введення в храм Владичиці нашо Богородиці.
 В цей день у нашому храмі було звершено святкову літургію. Вшанувати пам'ять цієї події та помолитися до  Богородиці прийшло багато людей. Діти також прийшли попросити у Небесної Заступниці миру та злагоди.
 Піся Божестенної літургії був звершений чин молебня, після якого відбулося миропомазання та приклоніння до ікони свята.
 
      
                                      
       
       

       

       

       

       

       
                                        Коротка історія свята
 Коли Марії сповнилося три троки життя, батьки її Яким та Анна, згідно з своїм обітом привели її до храму Єрусалимського, щоб присвятити її Богові. Урочисто, під спів церковних піснеспівів, у супроводі дівчат з запаленими свічками ввійшла Марія до храму. Вона сама, не мов би була підтримувана Ангелами, пройшла 15 великих сходів, що вели в храм.
 Як це звичайно водилося в таких випадках, коли до храму приводили тих, що їх присвячували Богові, в дверях зустрів і благословив її первосвященик. Але зараз же після цього, за велінням Божим, він узяв Марію за руку та увів її до Святого Святих храму. Ця надзвичайна подія здивувала всіх, бо навіть сам первосвященик міг уходити до Святого Святих тільки раз на рік. Це Дух Святий вказав первосвященикові на те, що Богом вибрав Марію, щоб вона стала Матір'ю Сина Божого який відкриє людям вхід до Царства Небесного; і саме тому вона удостоїлася ввійти до найсвятішого місця - до Святого Святих.
 Сповнивши цей свій обід, який вони дали Богові, Яким та Анна вернулися додому. Марія ж залишившись при храмі, разом з іншими дівчатами, навчалася Закону Божого, часто молилася, читала Св. Письмо й дотримувалася строгого посту.
 При храмі в Єрусалимі Пресвята Діва Марія жила коло 14 років, і там вона стала глибоко побожною, покірною, скромною. І там вона рішила  присвятити життя своє тільки Богові. Тому вона дала Богові обіт ніколи не виходити заміж, а назавжди залишитись дівою.
 День Уведення Пресвятої Діви Марії до Храму Православна Церква святкує кожного року 4-го грудня.
Переглядів: 722 | Додав: madix | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0