Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Паломництво
УПЦ-КП
Церква.info: Офіційний веб-сайт УПЦ Київського Патріархату
Архів записів
Рекомендуємо


cerkva-snt.at.ua
bogoslov.cv.ua
Храм Усіх Українських Святих і Львівське молодіжне православне братство
          Храм Сваятого Архистратига Михаїла села Якимівка
          Православний духовний центр Агнець  Cвято Феодорівський чоловічий монастир Свято-Духівський храм УПЦ КП м. Дніпропетровськ
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 20 » Вшановування пам'яті Св. Архистратига Михаїла в нашому храмі
21:49
Вшановування пам'яті Св. Архистратига Михаїла в нашому храмі
 21 листопада Православна Церква вшановує свято Св. Архистратига Михаїла. У цей день в нашому храмі була звершена Божественна Літургія. На якій люди просили у Св. Михаїла заступництва та охорони від усякого зла. Опісля Богослужіння о.Роман виголосив проповідь, після якої було приклоніння до ікони свята, а також миропомазання. Богослужння завершилось традиційним многоліттям.
 
 
 
 
 
 
                                           Історя Свята
 
Господь Бог створив Небо і землю. Усе те, що ми бачимо
на землі, називаємо видимим світом. Створив Господь і небо, цебто невидимий світ, а в ньому є багато Ангелів. Ангели - це найдосконаліші Божі створіння. Вони є чистими духами; у них є розум є вільна воля, але тіла в них немає.
 Господь створив Англеів на те, щоб вони Його прославляли, Йому служили, та щоб стерегли людей від злого. Спочатку всі Ангели були добрі й святі, і всі вони слухали Господа Бога. Та ось один з них, Сатана у великому щасті якого він зазнав, став гордим і зарозумілим тай забажав бути таким, як сам Бог. За його злим прикладом пішло багато інших Ангелів. Вони висупили проти Бога й не хотіли Його слухати. Але їм спротивилися ті Ангели, що були вірні Богові і виступили з тими злочинними Ангелами до боротьби. На Небі почалася між ними велика боротьба. Добрі Ангели під проводом Св. Михаїла перемогли злих Ангелів. Господь
покарав злих духів і скинув їх у пропасть вічних мук, що називається адом, або пеклом. Ці злі духи дуже не щасливі; вони ненавидять Бога і намагаються шкодити людям. Добрих Ангелів Господь нагородив вічним щастям. Вони люблять людей і стережуть їх від злого.
 У пам'ять перемоги Св. Михаїла та його добрих Ангелів над нечистими духами, тобто над злими Ангелами, Православна Церква встановила свято що називається Собором Архистратига Михаїла та інших Небесних Сил Безстілесних. Цей торжественний день кожного року припадає на 21 - го листопада.
 Слово (Ангел) значить - посланець. Господь посилає Ангелів у наш світ, щоб  вони відкривали людям Його волю. Ангели - невидимі, у них немає тіла; всі вони - безстілесні духи. Але з волі Божої вони можуть показуватися людям також і в подобі людського тіла. На іконах (образах) представляють Ангелів з крилами - на знак того, що вони повсякчас готові радо сповняти волю Божу. Кожній людині дав Господь Ангела Охоронителя. Він любить нас, піддає нам добрі думки, своєю молитвою помагає нам уникати злого і охороняє нас від нещастя.
 Образ Св. Михаїла був на прапорах запорозьких козаків. У честь Св. Михаїла також збудували монастир у Києві. Побожний український народ обрав собі за свого опікуна Святого Архистратига Михаїла, який є також Покровителем Києва - Столичного міста України.
   
    
Переглядів: 896 | Додав: madix | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0