Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Паломництво
УПЦ-КП
Церква.info: Офіційний веб-сайт УПЦ Київського Патріархату
Архів записів
Рекомендуємо


cerkva-snt.at.ua
bogoslov.cv.ua
Храм Усіх Українських Святих і Львівське молодіжне православне братство
          Храм Сваятого Архистратига Михаїла села Якимівка
          Православний духовний центр Агнець  Cвято Феодорівський чоловічий монастир Свято-Духівський храм УПЦ КП м. Дніпропетровськ
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Липень » 7 » Різдво Св. Івана Хрестителя відсвяткували в нашому храмі
14:56
Різдво Св. Івана Хрестителя відсвяткували в нашому храмі
 7 липня 2011 року в нашому храмі відбулося урочисте богослужіння в честь різдва святого Івана Хрестителя. На молитву прийшли люди які прославляли і просили у святого заступництва перед Богом. У проповіді настоятель зазначив, що великий пророк віщував спасіння світові і закликав всіх людей до покаяння. Тож і ми повинні прислухатись до слів святого і просити в Господа прощення своїх гріхів. Також  отець Роман привітав всіх тих, що носять це славне ім'я і побажав здоров'я та молитов небесного покровителя. Після привітань відбулося мирування та приклоніння до ікони та цілування хреста.          

         
    
        

           

                                      Коротка Історія
 Оповідання про ті події, що відносяться до народження Івана Хрестителя, знаходиться у Св. Письмі - про це розповідає там Св. Євангелист Лука ( Розділ 1:5-80). Батьки Івана Хрестителя, Захарія й Єлисавета, були вже старші і бездітні, і тому народження Івана було прийняте ними наче чудо.
 
Єлисавета, мати Св. Івана Хрестителя, й Марія, Мати Ісусова, були приятельками. Початок Євангелії від Св. Євангелиста Луки саме й починається оповіданням про благовіщення Діві Марії, як також оповіданням про народження Івана Хрестителя, що так близько був пов'язаний з Христом Спасителем та Його проповідництвом.
 Проповідництво Св. Івана Хрестителя було основане на його закликові, щоб люди покаялися і щоб вони навернулися до духовного й морального життя. Іван проповідував людям про прихід Царства Божого на землю. По смерті Св. Івана Хрестителя сам Месія Христос продовжував його проповідь, виконуючи все те, що було пророковане Св. Іваном Хрестителем. Св. Іван був останнім пророком у Старому Завіті перед народженням Христа Спасителя. І він, як такий, є в великій пошані серед вірних Православної Церкви.
 
Мати Св. Івана Хрестителя, Єлисавета, й мати Ісуса Христа, Марія, були попередженні Ангелом про те, що їхні сини будут в особливій ласці в Господа.
Обидві матері одержали також настанову, що до того як треба було назвати їхніх первородних синів. Батьки Івана заздалегіть знали, що їхній син буде пророком і визначним духовним провідником, бо про це звістив Іванового батька, Захарію, архангел Гавриїл.
 Свято Різдва Івана Хрестителя святкуємо 7 - го липня кожного року.
Переглядів: 837 | Додав: madix | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0