Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Паломництво
УПЦ-КП
Церква.info: Офіційний веб-сайт УПЦ Київського Патріархату
Архів записів
Рекомендуємо


cerkva-snt.at.ua
bogoslov.cv.ua
Храм Усіх Українських Святих і Львівське молодіжне православне братство
          Храм Сваятого Архистратига Михаїла села Якимівка
          Православний духовний центр Агнець  Cвято Феодорівський чоловічий монастир Свято-Духівський храм УПЦ КП м. Дніпропетровськ
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 21 » Різдво Пресвятої Богородиці
19:16
Різдво Пресвятої Богородиці
  21 вересня Православна Церква вшановує Різдво Пресвятої Богородиці. Це свято є одним з найвеличніших свят у році.
 Саме в цей день в нашому храмі була звершена Божественна літургія. В цей день отець Роман наголосив на проповіді про те, що різдво Владичиці нашої Богородиці є непохитним свідченням того, що Бог всесильний і всемогучий.
 Йоаким і Анна з неслави бездітства, і Адам і Єва визволилися, Пречиста, у святім різдві Твоїм. Його святкують люди Твої, з провини гріховної визволившись, коли взивають до Тебе:"Неплідна народжує Богородицю і Матір Життя нашого".(Тропар свята)
 Після літургії був звершений чин молебня, після якого люди приклонялися до ікони свята,  до мирування та цілування хреста.


                                              Коротка історія
Тисячі років минули з того часу, коли Адам та Єва нарушили Заповідь Божу в Раю. Їхні нащадки, як і вони самі, тяжко працювали на свій прожиток. Усі люди чекали великого дня - для народження Спасителя світу. Який мав добровільно взяти на себе гріхи людські та дати Себе в жерту грішних людей, яких знову хотів повернути до Раю після їхнього земного життя.
 Цю надію Господь дав Адамові та Єві, коли Він видалив їх з Раю. Господь також посилав побожних людей, які передсказували народження Спасителя світу. Це були пророки, яким Дух Святий відкривав усе те, чого іншого люди не могли знати.
 І саме тому народження Пресвятої Діви Марії стає початком тієї радості, яку приніс Спаситель усім людям цього світу. Нам також треба знати про батьків Пресвятої Діви Марії, про місце їхнього народження та про той обід, який вони дали Господеві.
 На Блазькому Сході (в Малій Азії ) є країна Галилея. Там і досі є велике озеро, що зветься Галилейським у цьому озері Апостоли ловили рибу. У Галилеї також досі є маленьке містечко назарет.
 У Назареті жило одне гарне, спокійне та побожне подружжя - Яким та Анна. Це були вже старші люди. Їхній рід походив від славного царя Давида - того Давида, який, коли ще й був юним пастухом, переміг великого й сильного Голіята.
 Яким та Анна були заможні, а славні вони були тим, що з особливою добротою ставилися до вбогих людей і виявляли велике милосердя для них. Прибутки свої ділили вони на три частини: одну третину витрачали на свої потреби, другу третину віддавали на Храм Божий, а решту роздавали бідним людям.
 Здавалося, що їм нічого не бракувало, що вони були цілком вдоволені, але в дійсності так воно не було. вони дуже сумували, що не мали дітей. У своїх усердних молитвах вони не переставали молити Бога, щоб Він послав їм хоч одну дитину, і це було б благословенням Божим длля них. Вони прирікали, що коли в них народиться дитина, то вони присвятять її Богові.
 І вислухав Господь щирі молитви Якима та Анни, і послав їм донечку, яку вони дуже любили та дуже раділи нею бо вважали, що це Господь Бог змилувався над ними. І назвали вони свою донечку Марією, яка пізніше стала матір'ю Господа нашого Ісуса Христа. Побожні й добрі батьки зразково виховали її.
 Батьків Пречистої Діви Марії наша церква називає Богоотцями, яких священик згадує за кожною Службую Божою на відпусті.
 День народження Пресвятої Діви Марії святкуємо кожного року 21 вересня. Це свято називається також Другою Пречистою.
Переглядів: 783 | Додав: madix | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0