Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Паломництво
УПЦ-КП
Церква.info: Офіційний веб-сайт УПЦ Київського Патріархату
Архів записів
Рекомендуємо


cerkva-snt.at.ua
bogoslov.cv.ua
Храм Усіх Українських Святих і Львівське молодіжне православне братство
          Храм Сваятого Архистратига Михаїла села Якимівка
          Православний духовний центр Агнець  Cвято Феодорівський чоловічий монастир Свято-Духівський храм УПЦ КП м. Дніпропетровськ
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Липень » 13 » Про подружжя. Необхідна умова для утворення міцної християнської родини.
12:16
Про подружжя. Необхідна умова для утворення міцної християнської родини.
 Необхідна умова для утворення міцної християнської родини - майбутнє подружжя повинно знайти гарного духівника. Духівник буде відігравати роль "третейського судді", стежачи за тим, щоб у родині не виникало сварок. Коли подружня пара не знаде між собою згоди, то вони підуть до духівника, сподіваючись, що Бог через свого служителя допоможе їм. Інакше ж родина руйнується: втручаються батьки дружини, батьки чоловіка - і всі разом намагаються наполягати на своєму й гублять сім'ю. Коли ж подружжя погодиться мати духовного керівника, тоді в родині не буде таких заплутаних ситуацій.
 Щоб подружня пара жила по християнські, їй потрібно мати спільного духівника тому, що той подібний до теслі. який бажає підігнати дві дошки: зрубавши нарости, він стругає дошки, вирівнює їх і потім з'єднує між собою.
 І взагалі краще, щоб у всіх членів родини був один духівник, оскільки, знаючи сімейні проблеми, він зможе давати кожному відповідний напрямок.
 Якийсь брат, що тільки-но женився, приїхав на Святу Гору, до старця. Між ними відбувся наступний діалог:
 -Панотче, я женився.
 -Живіть й процвітайте. Чи гарну дружину взяв?
 -Гарну, панотче.
 -Е, не будеш мати нагороди від Бога. Е, бідний-бідний, Бог влаштовує увесь світ і не влаштував тебе! Християни повинні женитися на некрасивих дружинах, щоб утішилися й вони. Не маючи зовнішньої, тілесної, краси, вони, некрасиві, мають велику красу внутрішню. Вони, бідненькі, бачать, що не пристосуються, плачуть і впадають у відчай, схиляються до гіршого. Якщо їх не візьмете за дружину ви, міцні християни, хто їх візьме?
 Знайдіть гарного духівник, що поставиться до вас з любов'ю, і з ним радьтеся: здалеку не буває лікування -лікар повинен бути поруч. Здалеку тільки молитву просіть.
 Одна жінка не терпіла у своєму будинку ні фіміаму, ні запалених лампад. Чоловік її, однак, як дружина не заперечувала, стояв на своєму й постійно запалював лампадку. Ситуація в будинку стала зовсім уже нестерпною: ніхто не хотів поступитись.
 Тоді чоловік звернувся до старця й виклав своє горе.
 Старець сказав:
 - Заспокойся, благословенний, дружина твоя зовсім не біснувата, як тобі здаєтьсятільки через те, що вона не переносить фіміаму! Вона це робить всупереч тобі, та й не навчена вона цим речам. Ти із цього дня не запалюй поки фіміаму ні лампад, щоб дружина твоя не лютилася, а я помолюся за вас!
 Чоловік повернувся додому й, ні слова не кажучи, перестав запалювати лампади й фіміам. Через кілька днів, на великий свій подив, він упевнився в тому, що в будинку горить лампада й пахне фіміамом! Так молитвами своїми старець допоміг подружжю, і в родині знову запанували тиша й любов.
 Якісь молоді люди запитали у старця:
  - Паннотче, ми думаємо одружитися, яка ваша думка?
  Старець відповів:
  - Якщо ви маєте духовного "суддю" і будете слухатися його у всьому, - тому що так згладжуються розходження, - тоді одружуйтеся якомога швидше, молячись, щоб до шлюбу не увійти вам у плотський зв'язок.
 Один брат ніяк не міг знайти гарну дівчину, щоб одружитися, і сильно терзався. Прийшов він якось до старця, сподівався й просив указати йому наречену.
 Старець жартуючи сказав юнакові:
  - Ви, хлопці, хочете зі старця зробити бабу! Таки бабу! Стару сваху!
 Потім, звичайнр, він порадив юнакові не втрачати надії, часто сподіватися й бувати в Церкві. Запевнив брата, що Христос допоможе йому, і обіцяв, що й сам помолиця за нього.
 Брат пішов від старця із заспокоєним серцем, зробив те, що йому рекомендували, і великодушний Бог незабаром допоміг йому, і юнак знайшов гарну, добру дівчину.
 Дуже багато з подружжя часто скаржаться один на одного, тому що не можуть серед великих сімейних труднощів розрізнити добрий план Божий. Один наприклад, скаржився, що жружина його із примхами, інша, що чоловік гнівливий. Коли на це звернули увагу старця, той посміхаючись, сказав:
 - Ну, діти, Бог знає краще від нас, як робити Свою справу.Якщо, наприклад, чоловік "колючий", то Бог влаштовує так, щоб дружина була м"якою за характером, щоб " не вбилися". Господь все бачить, бачить Він і те, що не годяться для спільго життя два дитячих характери, тому що "заснуть стоячи"!
 Якийсь юнак запитав у старця:
  - Отче, чи знайду я гарну дівчину, щоб з розрадою женитися?
 старець, посміхаючись, відповів:
  - Якщо всі знайдуть собі гарних дівчат, тоді що з іншими будемо робити? Солити?

                                                  Преп.Паісій Афонський "Про сім'ю християнську
Переглядів: 1459 | Додав: Адмін | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0