Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Паломництво
УПЦ-КП
Церква.info: Офіційний веб-сайт УПЦ Київського Патріархату
Архів записів
Рекомендуємо


cerkva-snt.at.ua
bogoslov.cv.ua
Храм Усіх Українських Святих і Львівське молодіжне православне братство
          Храм Сваятого Архистратига Михаїла села Якимівка
          Православний духовний центр Агнець  Cвято Феодорівський чоловічий монастир Свято-Духівський храм УПЦ КП м. Дніпропетровськ
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
20 Вересня відбулося вечірнє богослужіння з літією. На вечірній відправі присутні люди оспівували преславне Різдво Пресвятої Богородиці. Саме молитви які оспівували Різдво Богородиці розкривають нам повну картину подій які відбувалися багато століть тому. Багато пророків, пророкували про народження Богоматері через яку Бог прийде у світ грішників. Навіть Господь, коли виганяв прабатьків з раю, дав обітницю про Спасителя і пророкував про Богоматір. І сказав Господь Бог змієві: за те, що ти зробив це, проклятий ти перед усією худобою і перед усіма звірами польовими; ти будеш ходити на череві твоїм, і будеш їсти прах у всі дні життя твого; і ворожнечу покладу між тобою і між жінкою, і між сіменем її; воно буде уражати тебе в голову, а ти будеш жалувати його в п'яту. (Кн. Бут. 3, 14-16) Після літії відбулось приклоніння до ікони свята та миропомазання св. єлеєм. Вечірнє богослужіння завершилось благосл ... Читати далі »
Просмотров: 1034 | Добавил: madix | Дата: 20.09.2011 | Комментарии (0)

                                                                     Величаємо тебе, Хрестителю Спасів Іоане, 
                                                           і шануємо всі чесної твоєї глави усікновення
.
 
  11 вересня в храмі Свв. жон-мироносиць було здійснено богослужіння на честь усікновення ч ... Читати далі »
Просмотров: 810 | Добавил: Адмін | Дата: 15.09.2011 | Комментарии (0)

1 Вересня на урочисту лінійку  вищого професійного училища №7 був запрошений настоятель храму Свв. Жон - Мироносиць о. Роман. Де він поздоровив усіх з новим навчальним роком, та побажав усім міцного здоров'я, успіхів у навчанні та Божого благословіння.
Просмотров: 797 | Добавил: madix | Дата: 01.09.2011 | Комментарии (0)

 1 серпня Православна Церква вшановує пам'ять Преподобного Серафима Саровського. В цей день в храмі Преподобного старця Серафима Саровського, що в місті Вінниці, було звершено святкування храмового свята. Святкову літургію очолив Преосвященнійший Владика Онуфрій з духовенством Вінницької єпархії. На святкову літургію прийшло багато людей які просили у преподобного Серафима заступництва перед Богом.
 На святкуванні були присутні прихожани храму Свв. жон-мироносиць на чолі з настоятелем отцем Романом.
 Після літургії Владика Онуфрій привітав всіх парафіян з храмовим святом. Подякував та дав настанови настоятелю храму прот. отцю Олександру, благословив та побажав всім присутнім Божого благословення, заступництва та покровительства преподобного старця Серафима.
 Святкування завершилося многоліттям та архиєрейським благословенням.

         ... Читати далі »
Просмотров: 932 | Добавил: Адмін | Дата: 01.08.2011 | Комментарии (0)

 28 липня відбувся з’їзд усього духовенства у Київ на святкування Хрещення Руси – України та святкування рівноапостольного великого князя Володимира. Божественну літургію очолив Святіший Патріарх Філарет у Володимирському Кафедральному соборі з численим духовенством української православної церкви Київського Патріархату . Після святкової літургії був здійснений хресний хід до Володимирської гірки. Під час ходу був звершений молебень на площі перед Святою Софією з нагоди відзначення цього року 1000-ліття її закладання, та біля пам’ятника князю Володимиру. Богослужіння завершилося уставним многоліттям.

        
  & ... Читати далі »
Просмотров: 722 | Добавил: madix | Дата: 30.07.2011 | Комментарии (0)

Християнство в Україні почало існувати вже за апостольських часів. Наші старі літописи розповідають про те, що Апостол Андрій Первозванний (він перший був покликаний Хрестом на апостольство, і тому називаємо його первозванним) прибув шляхом по Дніпрі до того місця, де пізніше постав Київ, столиця України.
 Вказуючи на близькі гори, Св. Апостол сказав:"На гори ці зійде благословення Боже, - там постане велике місто і багато церков буде там побудовано, і правдиве світло християнтсва пошириться звідси на всю країну".
 Св. Апостол Андрій опісля вийшов  на вершок одної з цих гір поблагословив їх, помолився і поставив там хреста.
 Про поширення християнства в Україні від часів заснування Київської держави можна довідатися з наших давніших літописів. Княгиня Ольга, бабка Св. Володимира була охрещена в Константинополі православним патріархом. У 9061 р. н ... Читати далі »
Просмотров: 1609 | Добавил: madix | Дата: 28.07.2011 | Комментарии (0)

 Княгиня Ольга, дружина князя Ігоря, володіла в Києвській державі (по смерті свого чоловіка) як регентка свого малолітнього сина Святослава. Вона була охрещена в Христову Віру Православну, а при хрещенні її назвали Єленою (Оленою)
 У нашому Початковому Літописі під 955 роком сказано, що вона була охрещена в Констянтинополі самим патріархом, а візантійський імператор Констянтин Багря-народний був її хресним (хрещеним) батьком. Немає ніякого сумніву, що за часів княгині Ольги християнство ширилося в Україні завдяки прихильному відношенні до нової віриз боку княгині Ольги (коли вона була регенткою в Києві), і що воно ширилося там ще й раніше - за часів князювання її чоловіка - Ігоря.
 Коли за володіння княгині Ольги не настало ще охрещення України-Русі, то це тільки тому, що тодішні несприятливі соціальні й політичні умови в Київській державі не сприяли цьому. Коли б тоді було можливо зробити це, то к ... Читати далі »
Просмотров: 826 | Добавил: Адмін | Дата: 18.07.2011 | Комментарии (0)

 Необхідна умова для утворення міцної християнської родини - майбутнє подружжя повинно знайти гарного духівника. Духівник буде відігравати роль "третейського судді", стежачи за тим, щоб у родині не виникало сварок. Коли подружня пара не знаде між собою згоди, то вони підуть до духівника, сподіваючись, що Бог через свого служителя допоможе їм. Інакше ж родина руйнується: втручаються батьки дружини, батьки чоловіка - і всі разом намагаються наполягати на своєму й гублять сім'ю. Коли ж подружжя погодиться мати духовного керівника, тоді в родині не буде таких заплутаних ситуацій.
 Щоб подружня пара жила по християнські, їй потрібно мати спільного духівника тому, що той подібний до теслі. який бажає підігнати дві дошки: зрубавши нарости, він стругає дошки, вирівнює їх і потім з'єднує між собою.
 І взагалі краще, щоб у всіх членів родини був один духівник, оскільки, знаючи сімейні проблеми ... Читати далі »
Просмотров: 1439 | Добавил: Адмін | Дата: 13.07.2011 | Комментарии (0)

      "Днесь радісний празник засяяв усім країнам: прецінна пам'ять   премудрих і верховних апостолів Петра й Павла"
 12 липня 2011 року в нашому храмі була звершена святкова літургія на честь свята апостолів Петра і Павла.
 Багато людей прийшли в цей день вшанувати пам'ять святих апостолів Петра і Павла, заносячи молитви, до святих верховних апостолів. На Божественній Літургії було присутньо багато дітей, які молили і прославляли Бога у своїх молитвах. На проповіді настоятель храму привітав всіх з цим величним святом та побажав всім заступництва Божого та покровительства цих апостолів. Також отець наголосив: на ревності вірі і віданності Богу цих двох апостолів Божих Петра та Павла. Покаяння та любов до Бога були найбільшою зброєю у боротьбі проти диявола цих двох святих . Їхн ... Читати далі »
Просмотров: 796 | Добавил: madix | Дата: 12.07.2011 | Комментарии (0)

 7 липня 2011 року в нашому храмі відбулося урочисте богослужіння в честь різдва святого Івана Хрестителя. На молитву прийшли люди які прославляли і просили у святого заступництва перед Богом. У проповіді настоятель зазначив, що великий пророк віщував спасіння світові і закликав всіх людей до покаяння. Тож і ми повинні прислухатись до слів святого і просити в Господа прощення своїх гріхів. Також  отець Роман привітав всіх тих, що носять це славне ім'я і побажав здоров'я та молитов небесного покровителя. Після привітань відбулося мирування та приклоніння до ікони та цілування хреста.          

         
  &nb ... Читати далі »
Просмотров: 832 | Добавил: madix | Дата: 07.07.2011 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 21 22 23 24 »