Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Паломництво
УПЦ-КП
Церква.info: Офіційний веб-сайт УПЦ Київського Патріархату
Архів записів
Рекомендуємо


cerkva-snt.at.ua
bogoslov.cv.ua
Храм Усіх Українських Святих і Львівське молодіжне православне братство
          Храм Сваятого Архистратига Михаїла села Якимівка
          Православний духовний центр Агнець  Cвято Феодорівський чоловічий монастир Свято-Духівський храм УПЦ КП м. Дніпропетровськ
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
 6 листопада 2011 року, в нашому храмі була відслуженна Божествена Літургія  з нагоди 21-шої неділі після П'ятдесятниці та вшанування ікони Божої Матері "Всіх скорботних радість".
 В цей день у Святому Євангелії розповідається притча про багатого і Лазаря. В які розповідається, про блаженне життя Лазаря на лоні Авраама та муки багача.
Господь наголошує нам у притчі про те, як ми маємо прожити земне життя, і що ми здобудемо після смерті
 Також люди молилися у своєму наміренні та просили у Богородиці допомоги та Її молитов до Бога. Молилися і за навернення та покаяння злочинця, який намагався пограбувати Храм Божий.
 Літургія закінчилась традиційним многоліттям та приклонінням до ікони свята.


  ... Читати далі »
Просмотров: 760 | Добавил: Адмін | Дата: 07.11.2011 | Комментарии (0)

 6 листопада 2011 року о четвертій ранку був затриманий злодій, який намагався пограбувати приміщенння недільної школи. Злодій розбив одне із вікон та пробрався в середину приміщення. Але сильний шум, який був спричинений під час того, коли він розбивав вікно, змусив мешканця сусіднього будинку зателефонувати у міліцію. Правохоронні органи вчасно зреагували і затримали злодія.
 Що привело його грабувати храм Божий , не може поястити ніхто, навіть  і він.
 Наданий час триває слідство , під час якого буде винесений вирок.
 У цей день в нашому храмі молилися за покаяння і навернення злочинця, а також щоб Бог віддав сторицею тим, що вчасно зреагували та звернулися до правохоронних органів.

      ... Читати далі »
Просмотров: 753 | Добавил: Адмін | Дата: 06.11.2011 | Комментарии (0)

 Поминання померлих - це особлива молитва, в якій заносяться молитви за душі померлих. Апостол Павло каже:" Нині відкрилася явленням Спасителя нашого Ісуса Христа, якмй зруйнував смерть і явив життя і нетління... Чи живемо - для Господа живемо; чи вмираємо для - Господа вмираємо; і тому чи живемо чи вмираємо, - завжди ми Господні. Бо Христос для того й помер, і воскрес, і ожив, щоб панувати і над мертвими, і над живими... Смерть! Де твоє жало? (2Тим.1.10; Рим.14.8-9; 1Кор. 15.55). Отже, якщо Христос "зруйнував смерть", панує "над мертвими і живими", внаслідок чого " в Нього всі живі", то, безперечно, жодну людину, яка відходить від земного життя, назвати мертвою не насмілимось і ми.
 У Своїй притчі про багатого і Лазаря (див. Лк.16.19-31) Христос чітко вказує на те, що загробне життя існує, і що воно відрізняється від земного. Ця різниця полягає в тому, що спочилі не можуть як втручатися в наше повсякденне житт ... Читати далі »
Просмотров: 923 | Добавил: Адмін | Дата: 05.11.2011 | Комментарии (0)

 1 жовтня 2011 року Вінничину відвідав Патріарх Київський і всієї Руси - України Філарет. У співслужінні з архиєпископом Хмельницьким і Кам'янець-Подільським Антонієм, єпископом Вінницьким і Брацлавським Онуфрієм тачисленним духовенством. Святіший Владика освятив новозбудований храм у селі Дяківці, Літинського району на Вінничині.
 Наступного дня настоятель виявив на дискосі відбиток Агнця та частичок проскомидії. Дискос було передано до Києва.
 На даний час проходить дослідження.

Пояснення:
 Дискос - невелике блюдо на підставці. На нього кладеться хліб для освячення на Божественній літургії, для перетворення його на тіло Христове. Дискос символізує собою одночасно і ясла, і гріб Спасителя.

      ... Читати далі »
Просмотров: 779 | Добавил: Адмін | Дата: 27.10.2011 | Комментарии (0)

14 жовтня Православна Церква вшановує свято, Покрови Пресвятої Богородиці. Саме в цей день, у нашому храмі, була звершена святкова  літургія. На молитву прийшло багато людей, які  просили заступницва та опіки у Пресвятої Владичиці нашої Богородиці. Після Богослужіння о. Роман привіт усіх з  святом. Настоятель побажав людям , щоб Матір Божа покривала та захищала нас від усякого зла, щоб ми не забували молитися до Пресвятої Владичиці, а завжди згадували її у своїх молитвах, так як і Вона  не забуває про нас та опікується нами. Після проповіді, відбулося приклоніня до ікони Покрови Пресвятої Богородиці, а також цілування хреста та миропомазання
              ... Читати далі »
Просмотров: 1362 | Добавил: madix | Дата: 14.10.2011 | Комментарии (0)

  9 жовтня 2011 року, на свято апостола і євангелиста Іоана Богослова свій храмовий день відсвяткувала громада села Костянтинівка, Липовецького району.
 Святкову літургію очолив митрофорний протоієрей отець Роман (Петрик), настоятель
храму Святих Жон-Мироносиць міста Вінниці, а також настоятель  храму Св. Іоана Богослова, протоієрей Андрій (Граничний) та духовенство Вінницької єпархії.
 На святкування прийшло багато мешканців села, ... Читати далі »
Просмотров: 944 | Добавил: Адмін | Дата: 09.10.2011 | Комментарии (0)

 27 вересня Православна Церква вшановує пам'ять Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього. В цей день в нашому храмі була відслужена святкова літургія.
 Вшанувати пам'ять Воздвиження Древа Господнього прийшли люди: які  молили в Господа охорони й заступництва, допомоги й милості Його.
 На проповіді отець Роман привітав всіх з святом, наголосивши на тому, що Хрест, на якому був розп'ятий Спаситель, є зброєю у боротьбі з нечистим духом та захистом тим , що звірою осіняють себе ним. Також отець наголосив про те, що храм є місцем молитви і щоб ми не забували чому ми приходимо до нього.
 Після повчального слова було здійснено поклонніння Хресту та мирування.


Просмотров: 932 | Добавил: madix | Дата: 27.09.2011 | Комментарии (0)

26 вересня відбулося вечірнє богослужіння з виносом Чесного і Животворчого Древа Господнього. Під час винесення були прочитані молитви і поклоніння Животворчому Хресту. Після завершення богослужіння о. Роман побажав усім міцного здоров'я, Божого благословіння і просив не забувати про молитву, а завжди пам'ятати та возвеличувати ім'я Господнє.  Також відбулося приклоніння до Хреста Господнього та миропомазування.



... Читати далі »
Просмотров: 714 | Добавил: madix | Дата: 26.09.2011 | Комментарии (0)

  21 вересня Православна Церква вшановує Різдво Пресвятої Богородиці. Це свято є одним з найвеличніших свят у році.
 Саме в цей день в нашому храмі була звершена Божественна літургія. В цей день отець Роман наголосив на проповіді про те, що різдво Владичиці нашої Богородиці є непохитним свідченням того, що Бог всесильний і всемогучий.
 Йоаким і Анна з неслави бездітства, і Адам і Єва визволилися, Пречиста, у святім різдві Твоїм. Його святкують люди Твої, з провини гріховної визволившись, коли взивають до Тебе:"Неплідна народжує Богородицю і Матір Життя нашого".(Тропар свята)
 Після літургії був звершений чин молебня, після якого люди приклонялися до ікони свята,  до мирування та цілування хреста.
Просмотров: 781 | Добавил: madix | Дата: 21.09.2011 | Комментарии (0)

20 Вересня після вечірнього богослужіння, настоятель храму прот. о. Роман та представники громади відвідали дитячий будинок сиріт смт. Стрижавки. Дітям було передано речі та солодощі. Також о. Роман спілкувався з дітьми. Діти були задоволені приїздом священика та спілкуванням з ним. Вони не хотіли розлучатися і запрошували приїзджати до них та не забувати про них.
 Дякуємо тим людям які відгукнулися на благодійну акцію та яким не байдужа доля цих дітей. Надалі наш храм продовжує збирати речі, іграшки та харчі які будуть передані дітям.
 Не забуваймо дітей бо вони є цвіт та подальше нашої держави, України!
 
Просмотров: 886 | Добавил: madix | Дата: 20.09.2011 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 20 21 22 23 24 »