Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Паломництво
УПЦ-КП
Церква.info: Офіційний веб-сайт УПЦ Київського Патріархату
Архів записів
Рекомендуємо


cerkva-snt.at.ua
bogoslov.cv.ua
Храм Усіх Українських Святих і Львівське молодіжне православне братство
          Храм Сваятого Архистратига Михаїла села Якимівка
          Православний духовний центр Агнець  Cвято Феодорівський чоловічий монастир Свято-Духівський храм УПЦ КП м. Дніпропетровськ
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
 6 січня 2012 року в нашому храмі було звершене богослужіння перед навечір'ям Різдва Христового. В цей день свята церква постановляє строгий піст. Різдвяний день особливий, адже Бог прийняв тіло і став чоловіком, поєднав земне із небесним. У проповіді отець наголосив на тому, що Різдво це не тільки святковий стіл, але й час молитовного звернення до Бога, примиреня з Богом, подяка Йому.
 Після богослужіння був звершений чин освячення води. 






... Читати далі »
Просмотров: 750 | Добавил: Адмін | Дата: 06.01.2012 | Комментарии (0)

Різдво Господа нашого  Ісуса Христа
 
 Різдво Господа нашого Ісуса Христа - це одне з найбільш радісних рокових свят у Православній Церкві. Різдво Христове точно описане в Св. Письмі євангелистами Матвія і Лукою. За часів царювання кесаря Августа був виданий наказ про загальний перепис населення в Римській імперії. З гідно з цим наказом кожен ізрайлитянин, житель Святойї Землі, повинен був зголоситися до цього перепису до місцевости походження його роду. Юдеєю правив тоді ізраїльський цар Ірод, що підлягав римському кесареві. Ірод був злою людиною. Народ ... Читати далі »
Просмотров: 729 | Добавил: Адмін | Дата: 06.01.2012 | Комментарии (0)

                                            Різдвяне послання
Патріарха Київського і всієї Руси-України
Філарета
Преосвященним архіпастирям, боголюбивим пастирям,
чесному чернецтву та всім вірним Української Православної Церкви
Київського Патріархату
Дорогі браття і сестри!

Христос народився!Славімо Його!

Цього року ми святкуємо Різдво Христове у складних, а багато хто й у тяжких умовах життя. Чому світ став таким жорстоким? Чому невелика частина суспільства багатіє, а більшість страждає? Чому так багато неправди, жорстокості й соціальної несправедливості?

Відповідь може бути тільки о ... Читати далі »

Просмотров: 645 | Добавил: Адмін | Дата: 05.01.2012 | Комментарии (0)

  17 грудня 2011 року, піля вечірнього богослужінння було відвідано дитячий будинок у місті Стрижавка. Велика кількість дитячого одягу, іграшок, солодощів було передано дітям. Громада храму на чолі з настоятелем отцем Романом привітали дітей з святом Миколая. Отець благословив дітей та побажав миру, здоров'я Божого благословіння та любові. Також настоятель наголосив на тому, що Бог перебуватиме з ними завжди і допомагатиме їм у всьому. Кожна  дитина отримала пакунок із солодощами та іконкою.
 Невимовна радість була у дітей. Вони прагнули поспілкування. Сльози наверталися у присутніх, коли вони бачили цих діте. Труд вихователів та працівників цієї установи є неоціненним. Діти з сумом прощалися з своїми гостями та просили молитов за них. Також, щоб ми незабували про них та відвідували їх.
  Діти дякували всім людям, які відгукнулись на акцію. Також і настоятель , громада і адміністрація сайту ... Читати далі »
Просмотров: 771 | Добавил: madix | Дата: 17.12.2011 | Комментарии (0)

13 грудня 2011 року Свята Православна Церква вшановує пам'ять апостола Андрія Первозваного.
 В цей день у нашому храмі бала звершена святкова літургія. Помолитися та попросити заступництва перед Богом у Святого Андрія прийшло багато людей.
 Під час проповіді отець Роман привітав усіх із святом, побажав усім здоров'я, твердої віри та щирої молитви. Також настоятель наголосив на тому, що святий апостол Андрій благословив нашу землю і  Його пророцтво поклало початок Українській Православній Церкві. Саме Його молитва і проповідь стверджувала у вірі багато людей, які хрестилися та ставали синами Царства Божого. Так і ми повиннні стверджуватись у вірі самі і ближніх наших, даючи приклад іншим.
 Після проповіді відбулось приклоніння до ікони Святого Андрія. Богослужіння закінчилось традиційним  многоліттям
... Читати далі »
Просмотров: 735 | Добавил: Адмін | Дата: 13.12.2011 | Комментарии (0)

   4 грудня 2011 року свята Православна Церква вшановує пам'ять Введення в храм Владичиці нашо Богородиці.
 В цей день у нашому храмі було звершено святкову літургію. Вшанувати пам'ять цієї події та помолитися до  Богородиці прийшло багато людей. Діти також прийшли попросити у Небесної Заступниці миру та злагоди.
 Піся Божестенної літургії був звершений чин молебня, після якого відбулося миропомазання та приклоніння до ікони свята.
 
      
                                      
       
        ... Читати далі »
Просмотров: 720 | Добавил: madix | Дата: 03.12.2011 | Комментарии (0)

 Що це таке піст ? Піст - це взагалі стримання. Постити - це значить вміти володіти собою, перемагати зло і свої недобрі вчинки і пристрасті. Коли ми постимо, то цим самим ми обмежуємо нижчі потреби тіла та віддаємо більшу увагу нашій душі і духовному життю. Постити - це значить відмовитися від усього злого, що противне Богові та Його заповідям. Піст повинен завжди бути сполучений з молитвою, в якій ми прославляємо Бога, дякуємо Йому за Його всещедрі дари та просимо Його, щоб допоміг нам успішно поборювати всякі земні спокуси без відповідного душевного молитовного настрою не може бути правдивого посту. Піст повинен бути таким, щоб завжди наш дух, а не тіло панував над нами.
 Посту, як високго морального стану людини, в якому вищі прагнення душі переважають нищі прагнення тіла, навчає нас Сам Спаситель Христос. Щоб приготовитись до громадської проповіді та дати людям приклад, як належить пост ... Читати далі »
Просмотров: 1097 | Добавил: madix | Дата: 27.11.2011 | Комментарии (1)

  З 22 листопада 2011 року, по благословінню настоятеля храму митрофорного протоієрея отця Романа  проводиться акція до дня Святого Миколая:"Допомога дитячому будинку". Просимо Вас не бути байдужими до дітей сиріт. Допомога може бути: дитячим одягом, харчами та матеріальною допомогою (канцтоварами,іграшками, дитячими книжками). Всі зібранні пожертви будуть передані до Стрижавського дитячого будинку.
 Акція триває до 17 грудня 2011 року. Пожертви просимо приносити до храму.
Детальнішу інформацію про благодійну акцію Ви можете дізнатись у настоятеля храму отця Романа за телефоном: 0675880097.
 Не забуваймо про дітей, адже вони цвіт нашої країни!

        ... Читати далі »
Просмотров: 791 | Добавил: Адмін | Дата: 26.11.2011 | Комментарии (0)

  26 листопада 2011 року в нашому храмі було звершене вечірнє богослужіння, а також панахида за жертвами голодомору.Вшанувати пам'ять та помолитися за спокій невинно-заморених голодом,  прийшло багато людей. Отець Роман наголосив на тому, що смерть кожної людини, яка в мерла від штучного голоду, повинна заставити нас задуматись. Адже вмирали тисячі людей. Смерть косила всіх і дорослих, і малих. Ті, що жили у цей період хотіли одного - вижити. Ми повиннні з трепетом молити у Всевишнього Бога оселити їх у місті світлому , де не має ні журби, ні печалі, а життя безконечне.
                          
                           Вічна пам'ять жертвам голодомору!


 
     ... Читати далі »
Просмотров: 738 | Добавил: Адмін | Дата: 26.11.2011 | Комментарии (0)

 21 листопада Православна Церква вшановує свято Св. Архистратига Михаїла. У цей день в нашому храмі була звершена Божественна Літургія. На якій люди просили у Св. Михаїла заступництва та охорони від усякого зла. Опісля Богослужіння о.Роман виголосив проповідь, після якої було приклоніння до ікони свята, а також миропомазання. Богослужння завершилось традиційним многоліттям.
 
 
 
Просмотров: 896 | Добавил: madix | Дата: 20.11.2011 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 19 20 21 22 23 24 »