Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Паломництво
УПЦ-КП
Церква.info: Офіційний веб-сайт УПЦ Київського Патріархату
Архів записів
Рекомендуємо


cerkva-snt.at.ua
bogoslov.cv.ua
Храм Усіх Українських Святих і Львівське молодіжне православне братство
          Храм Сваятого Архистратига Михаїла села Якимівка
          Православний духовний центр Агнець  Cвято Феодорівський чоловічий монастир Свято-Духівський храм УПЦ КП м. Дніпропетровськ
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Серпень » 1 » 2 серпня пророка Іллі
23:54
2 серпня пророка Іллі
 Пррок Ілля жив за найбільш нечестивого царя Ахава, який поклонявся ідолу Ваалу і змушував до того і народ. Ілля прийшов до Ахава і від імені Божого оголосив йому: " За твоє нечестя в ці роки не буде ні дощу, ні роси, хіба що за моєю молитвою".
 Так і сталося. Почалася страшна посуха; навіть трава вигоріла, і настав голод. Ілля, з волі Божої, оселився в пустелі тбіля одного струмка, куди ворони приносили йому хліб і м'ясо, а воду він пив із струмка.
 коли струмок висох, Бог повелів пророкові йти в язичницьке місто  Сарепту Сидоронську до однієї бідної вдови і жити в неї. У цієї вдови, яка мешкала із своїм сином, залишилося лише одна жменька борошна і трохи олії. Прийшовши в Сарепту, Ілля повелів їй спекти для нього корж і  обіцяв, що борошно та олія не будуть зменшуватися, доки не дасть Господь дощу на землю. Жінка повірила пророкові Божому і зрозуміла так, як він сказав їй. Борошно та олія у неї не зменшувалися. Невдовзі у цієї вдови син захворів і помер. Пророк Ілля тричі помолився над ним Богу, і хлопчик ожив.
 Три з половиною роки тривала посуха. Ілля, за велінням Божим, знову прийшов до Ахава і запропонквав йому зібрати ізраїльський народ на горі Кармил. Коли Ахав зібрав народ, Ілля сказа: " Досить вам бути в нечесті. Пізнайте істинного Бога. Принесімо жертву: ви - Ваалу, а я - Господу богу, але вогню не розводитимо. Хто пошле з неба вогонь на жертву, Той і є істинний Бог". Усі погодились.
 Першими стали приносити жертву жерці Ваалові. Вони приготували жертовник, поклали на нього тельця і цілий день біля нього стрибали і кричали: " Ваале, почуй нас!" Однак відповіді не було. Настав вечір. Тоді ілля приготував жертовник дрова і тельця і повелів поливати жертву водою так, що нею наповнився рів. Потім Ілля звернувася з молитвою до Господа. І вмить зійшов з неба вогонь Господній, і попалив не лише дрова і жертву, але знищив і воду, що наповнювала рів, і камені, з яких було складено жертовник. Увесь нород у страху впав на землю і вигукнув: "Господь є істинний Бог, Господь є істинний Бог!" А Ілля знищив усіх пророків Ваалових.
 Після цього Ілля зійшовна вершину гори і став молитися про дощ. З моря подув вітер, на небі з'явилися великі хмари і пішла злива.
 цариця ж Ієзавель, дружина Ахава, незважаючи на чудеса, перемлідувала і далі Іллю за те. що він піддав смерті усіх жерців Ваалових. Ілля сховався в пустелі. Йому здавалося, що він тільки один залишився вірним Богу, і тому його хочуть убити. І він зовсім занепав духом. Але Господь підбадьорив його, явившись йому. коли Ілля ночував у печері гори Хорив.
 Голос Божий сказав йому: " Іллє! Вийди і стань на горі перед лицем Господнім".
  І ось подув великий, сильний вітер, родираючи гори і руйнуючи скелі. Але у цьому вітрі не було Господа.
 Згодом з'явився вогонь, але й вогонь не мав Господа.
 Після всього повіяв тихенький вітерець, і там був Бог.
 Господь утішив Іллю і сказав, що серед ізраїльтян є ще сім тисяч чоловік, які не кланялись ідолам, і що Він висуне з-поміж них пророка Єлесея, якого і повелів помазати.
 Ілля, згідно з вказівкою Божою, помазав у пророки Єлесея, який згодом став його учнем.
 Пророк Ілля був взятий Богом на небеса разом із колісницею. 
Переглядів: 712 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0