Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Паломництво
УПЦ-КП
Церква.info: Офіційний веб-сайт УПЦ Київського Патріархату
Архів записів
Рекомендуємо


cerkva-snt.at.ua
bogoslov.cv.ua
Храм Усіх Українських Святих і Львівське молодіжне православне братство
          Храм Сваятого Архистратига Михаїла села Якимівка
          Православний духовний центр Агнець  Cвято Феодорівський чоловічий монастир Свято-Духівський храм УПЦ КП м. Дніпропетровськ
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Серпень » 01
 Пррок Ілля жив за найбільш нечестивого царя Ахава, який поклонявся ідолу Ваалу і змушував до того і народ. Ілля прийшов до Ахава і від імені Божого оголосив йому: " За твоє нечестя в ці роки не буде ні дощу, ні роси, хіба що за моєю молитвою".
 Так і сталося. Почалася страшна посуха; навіть трава вигоріла, і настав голод. Ілля, з волі Божої, оселився в пустелі тбіля одного струмка, куди ворони приносили йому хліб і м'ясо, а воду він пив із струмка.
 коли струмок висох, Бог повелів пророкові йти в язичницьке місто  Сарепту Сидоронську до однієї бідної вдови і жити в неї. У цієї вдови, яка мешкала із своїм сином, залишилося лише одна жменька борошна і трохи олії. Прийшовши в Сарепту, Ілля повелів їй спекти для нього корж і  обіцяв, що борошно та олія не будуть зменшуватися, доки не дасть Господь дощу на землю. Жінка повірила пророкові Божому і зрозуміла так, як в ... Читати далі »
Просмотров: 707 | Добавил: Адмін | Дата: 01.08.2012 | Комментарии (0)

19 липня 1754 року в у купецькій сім'ї Машкіних народився майбутній великий світильник Православної Віри - преподобний Серафим Саровський. У святому хрещенні хлопчика назвали Прохором, на честь апостола від 70 Прохора, який жив у | столітті й співслужив святому апостолу Петру. День його пам'яті Свята Церква вшановує 28 липня за старим стилем.
 У сім'ї Машкіних Прохор був уже третьою дитиною: старшими були сестра Прасковія та брат Олексій. Від своїх батьків Прохор успадкував їх найкращі риси: доброчесність, ревність до молитви та безмежну любов до храмів Божих. ще змалечку, разом з матір'ю Прохор почав відвідувати Воскресенсько - Іллінський храм, який був недалеко від їхнього дому і в якому Прохора охрестили. там він добре почав запам'ятовувати молитви. Храм зберігся до сьогоднішнього дня. Пізніше Прохор почав вчитися гармоті, читаючи Часосло ... Читати далі »
Просмотров: 718 | Добавил: Адмін | Дата: 01.08.2012 | Комментарии (0)