Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Паломництво
УПЦ-КП
Церква.info: Офіційний веб-сайт УПЦ Київського Патріархату
Архів записів
Рекомендуємо


cerkva-snt.at.ua
bogoslov.cv.ua
Храм Усіх Українських Святих і Львівське молодіжне православне братство
          Храм Сваятого Архистратига Михаїла села Якимівка
          Православний духовний центр Агнець  Cвято Феодорівський чоловічий монастир Свято-Духівський храм УПЦ КП м. Дніпропетровськ
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Червень » 12 » 12 червня в нашому храмі була звершена святкова літургія в честь Св. Трійці
20:11
12 червня в нашому храмі була звершена святкова літургія в честь Св. Трійці
 12 червня в нашому храмі була звершена святкова літургія в честь Св. Трійці (П'ятидесятниця - Зелені Свята). В цей день на богослужіння прийшли люди які , як і апостоли зібрались, щоб прийняти благодать Духа Святого. Прийняти у серце теплоту та відчути животворчу дію його. На вшанування Святої Трійці прийшло багато людей різного віку які славили Бога.
 Після Святої Літургії були прочитані колінноприклонні молитви, після яких було звершене помазання святим єлеєм та освячення зілля.
 Зіслання Святого Духа — це наче вінець і печать на справі спасення людського роду, що здійснив Божий Син. У дні святої П'ятдесятниці сам Святий Дух помазує апостолів на проповідників Христового Благовістя. У дні Зіслання Святого Духа зароджується і починає діяти Христова Церква. Святий Дух її провадить, просвічує, освячує і зберігає на дорозі правди...
        
        
    
        

        

        
           
                        
                               Короткі відомості про свято
 У п'ятдесятий день по Воскресінні Христовому всі Апостоли були в горниці в Єрусалимі. І ось о дев'ятій годині ранку почувся в кімнаті шум подібний до шуму вітру; цей шум схопидив з неба так, немов буря нагла зірвалася й переповнила ввесь той дім, де сиділи вони,"І з'явилися їм язики поділені, немов би огненні, та й на кожногому з них по одному осіли" (Дії 2;3). І тоді сталося так, як було обіцяно Ангелами під час Вознесення Господнього; вони сповнилися Духом Святим.
 Унаслідок зшестя на них Духа Святого перемінилися; вони просвятилися, і пригадали собі все те, чого навчав Христос під час Свого перебування на землі. І ось тепер уся ця наука Господня показалася їм у зовсім іншому, в новому світлі, і вони вже не були боязливими й заляканими, а навпаки - вони мужньо вийшли й почали проповідувати Євангелію Христову.
 Юдеї саме в той час з усіх сторін світу з'їджалися до Єрусалиму, щоб там відсвяткувати свято юдейської П'ятидесятниці - на спомин того факту, що вони одержали від Бога на горі Синай Десять Заповідей Божих. Усі ці юдеї - прочани, розмовляючи між собою різними мовами, заповнили вулиці Єрусалиму. А вістка про те, що сталося з Апостолами, скоро розійшлась по місті, і великий натовп людей зібрався біля дому, де Апостоли жили. І коли там люди так очікували, переповненні різними передчутттями, з дому до них вийшла група людей. По їхній поведінці й одежі можна було пізнати, що це були галілеяни. І ось вони почали говорити про Христа. А присутні юдеї дуже здивувалися, бо кожен з них почув, що Апостоли проповідували його рідною мовою.
Переглядів: 787 | Додав: Адмін | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0